居酒屋を英語で説明しよう

投稿者: | 2019年2月9日

Izakaya: Japanese pub restaurant

An izakaya is a drinking establishment that also serves a wide variety of food.

居酒屋は様々な料理も提供する飲み屋です。

Japanese people enjoy eating and drinking at the same time. They visit an izakaya in small or large parties for different occasions, such as on a date or for a leaving party.

日本人は食事と飲酒を同時に楽しみます。少人数または大人数で、デートや送別会などの様々な機会に居酒屋を訪れます。

Izakaya offer a large selection of otsumami (snacks/nibbles) at a reasonable price, including yakitori (grilled chicken on a skewer), edamame (green soybeans in the pod), and oden (Japanese stew). The dishes are shared by the party, similar to the style of Spanish tapas.

居酒屋は、焼き鳥枝豆おでんなど多種のおつまみを手頃な値段で提供します。料理はスペインのタパスのようにグループでシェアします。
(※Izakaya offer …のIzakayaは複数扱いです)

The unique izakaya system of Nomihoudai, or bottomless drink, can be applied when ordering a party set dinner. A typical set dinner with Nomihoudai starts from around ¥3,000 per person. With the fixed price, guests are able to order as many drinks as they like from a set drinks menu and within a limited time period, usually 90 mins.

宴会のコース料理を注文する際は、「飲み放題」という居酒屋独自のシステムを適用できます。飲み放題を含む一般的な宴会のコース料理は、一人あたり3,000円前後から。その一定料金で、限られた時間内(通常は90分)、コースのドリンクメニューから好きなだけ飲み物を注文することができます。

【重要なフレーズ】
飲み屋:a drinking establishment
少人数で:in a small party
大人数で:in a large party
おつまみ:snack または nibble(イギリス英語)
やきとり:grilled chicken on a skewer
枝豆:green soybeans in the pod
おでん:Japanese stew
飲み放題:bottomless drink
宴会のコース料理:a party set dinner

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